Doprava ZDARMA po ČR pro objednávky nad 2 500 Kč na výdejní místa, nad 3 500 Kč doručení na adresu a zásilky na Slovensko.

Nepečené mrkvovo-kokosové kuličky od nutriční specialistky

kuličky blogTyhle nepečené kuličky jsou jemné díky kešu máslu a voní po kokosu a skořici. Hotové jsou raz dva a hravě je zvládnete i s malými pomocníky v kuchyni.

Už strouháte mrkev? To byste měli! Chutnají opravdu výborně.

Suroviny:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • ⅓ hrnku mletého lněného semínka
  • 1 hrnek (10-12) datlí bez pecky
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky dýňového koření
  • ¼ hrnku strouhaného kokosu + na obalení
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce jemného kešu másla
  • 1 hrnek najemno nastrouhané mrkve
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce sušených brusinek nebo rozinek

Postup:

Ve food procesoru/mixéru rozmixujte dohromady vločky, mleté lněné semínko, datle, koření a kokos. Mixujte, dokud není směs kompaktní. Pokud se v průběhu mixování přichytává ke stěnám, stěrkou nebo lžící ji seškrábněte a pokračujte.

Přidejte javorový sirup, kešu máslo, mrkev a opět chvíli mixujte. Do mixéru dejte i vlašské ořechy, brusinky a pár krátkými pulsy ořechy a ovoce pomixujte na menší kousky.

Ze směsi rukama tvořte kuličky, ty následně obalte ve strouhaném kokosu.

Před podáváním nechte ztuhnout v lednici. Skladujte v chladu v uzavřené misce a snězte do 5 dnů.

Autorka receptu: Tereza Havlínová (expertka na výživu a nutriční specialistka).